Trafikinformation

Plan för trafiken i händelse av stora sjukskrivningar

 

Med anledning av det fortsatta försämrade läget vad gäller smittspridning av covid-19 vill vi på UL informera och förbereda för att vi eventuellt måste ställa skolturer.

 

Plan för trafiken i händelse av stora sjukskrivningar

Personalsituationen kan ändras snabbt och det är viktigt att det finns en ”plan B” om det blir brist på förare. Det vore bra om vi kunde förbereda oss tillsammans tex om att barnen kan komma att behöva vara kvar på skolan medan vi t. ex kör en tur i taget istället för parallella turer.

Detta för att ge bättre möjligheter till att fatta snabba beslut, och säkerställa att barn och föräldrar ändå ska känna sig trygga med att det går att resa till och från skolan.

Vid behov kommer vi att kontakta berörda skolor.

 

Stängda framdörrar

UL har uppmanat samtliga trafikföretag, som tillsammans med sina skyddsombud, att arbeta med lämpliga metoder för att skydda personalen och resenärerna mot smittspridning, t.ex. genom användning av munskydd och visir.

Från och med idag, fredag 14:e januari, har våra trafikföretag åter rätt att stänga framdörrarna om de anser att det krävs för att skydda personal och resenärer. Sambus/Transdev, som kör i Enköping och Bålsta, har fortfarande kvar sina förarskydd så de kommer inte att stänga framdörrarna. På Upptåget så ska tågvärdarna fortsätta att visera.

 

Kontakt

Vid frågor kontakta trafikplanering@ul.se

 

Uppdaterad: